Zakaj in kdaj izbrati industrijski sesalnik – drugi del

V našem prejšnjem prispevku o izbiri industrijskega sesalnika (zakaj in kdaj izbrati industrijski sesalnik?) smo pisali o tem, kaj so sploh industrijski sesalniki in za kakšne industrije so najbolj pomembni. Podrobneje smo tudi pogledali, kakšni so sesalniki, ki jih uporabljamo z drugimi orodji in kaj izbrati, če bomo zbirali vroče ostanke ali pepel.

Višje zmogljivosti, inovativni materiali, ergonomski dodatki, tehnološke značilnosti … Težje bo opravilo, bolj specifično rešitev boste potrebovali. Če se boste odločili za napačen pristop k rešitvi lahko povzročite, da naprava ne bo učinkovito delovala, ali še huje, uporabnik se lahko poškoduje.

Cilj ni le maksimalno izkoristiti funkcije sesalnika zavoljo visoke zmogljivosti, ampak je cilj predvsem varnost oz. varna uporaba.

V današnjem prispevku preverimo učinkovitost industrijskih sesalnikov, ki jih uporabljamo v zdravstvenih okoljih in poplavljenih področjih ter pomen uporabe certificiranih ATEX industrijskih sesalnikov (npr. SQS industrijski sesalniki)

Kazalo

3. Zbiranje oz. sesanje v zdravstvenih okoljih in / ali higienskih prostorih

Sesalnik mora biti posebej certificiran za to vrsto dela, saj čiščenje v zdravstvenih okoljih predstavlja dvojno nalogo – čiščenje in razkuževanje hkrati. Ta dvojni ukrep posledično pomeni, da se preprečujejo nenadzorovane okužbe.

higiensko-okolje

Sesalniki, ki so namenjeni za profesionalno čiščenje v higienskih prostorih, farmacevtskih, medicinskih in mikroelektronskih sektorjih ali v živilski industriji, so ISO certificirani in vključujejo tehnologijo za doseganje maksimalnih rezultatov, ki zagotavljajo učinkovitost in popolno varnost za upravljavca.

V teh okoljih je bistvenega pomena ne le nadzor ravni onesnaženja zraka zaradi zaščite tako pacientov kot zdravstvenega osebja oz. upravljavcev. Pomembno je predvsem zaščititi celovita odsesovalna naprava in hkrati povečati produktivnost.

V zdravstvenih okoljih je sistem filtriranja bistvenega pomena za nadzor onesnaževanja zraka. Sesalniki morajo biti opremljeni s posebnimi filtri, ki lahko zbirajo delce onesnaževalcev in ostankov motorja, da se zagotovi najvišja raven učinkovitosti filtracije in varno shranjevanje zbranih materialov.

To je razlog, da sesalnik, ki vsebuje štiri filtracijske ravni (papirnata vrečka, sanitarni filter, filter HEPA pred in po motorjem), daje stoodstotno zagotovilo popolnega čiščenja in popolne higiene. Na tako način ohrani 98 % bakterij (GP 1/27 HEPA IS05 ) in preprečuje vsa tveganja za širjenje bakterij.

Vendar ne smemo pozabiti, da so čistilna oprema in naprave same lahko predmet kontaminacije. Zato je lahko sesalnik, izdelan iz antibakterijskih plastičnih materialov izdelek, ki ustreza vašim pričakovanjem.

426a-ex-1

V tem namen so na trgu na voljo najnaprednejši industrijski sesalniki iz antibakterijskih plastičnih mešanic materialvo, ki drastično zmanjšujejo bakterijsko obremenitev in omejujeoj širjenje mikroorganizmov v okolju. Preskusi so bili izvedeni na številnih antibakterijskih plastikah, reprodukciji dejanskih delovnih pogojev in se osredotočajo na bakterije Staphylococcus aureus in Escherichia coli. Rezultati potrjujejo antibakterijsko učinkovitost izdelkov v skladu z ISO / DIS 22196 (plastika – merjenje antibakterijskih ukrepov na plastičnih površinah).

“Posebna” linija sesalnikov, ki je bila preučevana za zdravstvene aplikacije, je narejena iz te inovativne antibakterijske plastike, ki odstrani čas in tveganja, povezana s razkuževanjem opreme in poveča produktivnost v standardnih tveganih območjih.

4. Kaj storiti v primeru poplavljenih območij?

Da bi rešili problem poplavljenih prostorov, kleti ali garaže, je najpreprostejša in najbolj ekonomična rešitev uporaba sesalnika, ki je opremljen s potopnimi črpalkami.

Ta vrsta črpalke, ki je lahko izdelana iz plastičnega ali nerjavnega jekla, lahko poskrbi za odsesovanje vode iz poplavljenih prostorov v zelo kratkem času, ne da bi morali klicati gasilce ali specializirana podjetja. Ta črpalka naenkrat izčrpa in odda vodo iz bobna.

Najvišja zmogljivost z manj porabe energije

Na trgu pa so na voljo tudi druge rešiteve: uporaba sesalnika s pretočno mešanico, ki povečuje depresijo za 60 % (do 3.800 mmH2O). Z aktiviranjem nivoja lahko njegov zračni tok povečate tako, da zbere tudi zelo fin prah ali povečate depresijo in posesate težke ostanke, vključno s tekočinami, do 3 m globoko.

Moč in varnost skupaj na delu

Nikoli ne pozabite, da se morate zaščitite pred nevarnimi snovmi pri sesanju poplavljenih voda v vsakem okolju te so polne snovi in ostankov, ki lahko povzročijo bolezni in okužbe. Priporočljivo je, da nosite gumijaste, zaprte čevlje, srajce z dolgimi rokavi in dolge kavbojke, medtem ko čistite območje po poplavi. Uporabite gumijaste ali lateks rokavice, da zaščitite roke in, če vidite da se plesen širi, nosite HEPA masko, ki pokriva usta in nos.